Maud-Maud

Vandaag ging ik op zoek naar het Hostal Faro in Castilleja de la Cuesta(een dorpje naast Tomares), waar Paul en ik volgend weekend zullen verblijven. Dus ik had al heel slim op google maps opgezocht hoe ver dit was en hoe ik zou moeten lopen. Het bleek 1.4 km te zijn en je zou er 19 minuten over lopen. Dus ik ging op pad. Meestal ben ik best wel goed in de weg vinden, alleen vandaag ging dit niet zo best. En ik denk dat ik al weet waar het fout ging... De routebeschrijving begon namelijk al met: vertrek in westelijke richting. Oké, in westelijke richting das dus linksaf, dacht ik eerst. Maarja daarna begon ik me af te vragen of dat ze misschien bedoelde vanuit de zon gezien, en dan moest ik de ander kant op. Nouja, uiteindelijk bleek het toch allemaal niet te kloppen. Dus ging ik maar de bordjes langs de weg volgen naar Castilleja de la Cuesta. Meestal staat er aan het begin van een stadje wel een stadsplattegrond, maar deze kreeg ik niet gevonden. Dus naeen uurrondgesjokt te hebben door het stadje en ondertussen 2x mensen aangesproken te hebben, maar die het me toch niet goed konden duidelijk maken besloot ik maar om richting huis te gaan. Ik kwam weer terug op de rotonde en hier zag ik dat er toch wel een plattegrond was, dus ik daar heen en kijken of de goede straat er op stond, en inderdaad hij stond er op. De plattegrond was heel duidelijk, behalve dan het gedeelte waar staat: u bevindt zich hier. Dit stond namelijk op een plek en daar omheen stonden geen straten, was gewoon een stukje niks. Ik kon er dus niet fatsoenlijk uithalen welke kant ik op moest. Om toch iets te doen heb ik toen maar de straten die in de buurt van de straat waren waar ik heen moest opgeschreven. Als ik ze dan tegen zou komen wist ik in ieder geval dat ik in de goede richting zat. Hierna ben ik een andere richting (wel ook richting Castilleja de la Cuesta) in gelopen, maar ook dit liep uit op niks..

Dan maar echt terug naar huis.. Onderweg naar huis kreeg ik een helder moment en bij de plattegrond bij de bushalte heb ik het nóg maar een keer opgezocht. Eindelijk (na 2 uur en 20 minuten) had ikdoor waar ik heen moest. Uiteindelijk ben ik toch maar niet meer naar het Hostal gelopen want ik was kapot, ik pak morgen de fiets wel ff en fiets daar ff naar toe, want nu weet ik wél hoe het moet..

Anne

Haha, Maud!
Muts xD
Heb je wel wat leuke dingen gezien onderweg? Vast wel.. En je zult er ook niet minder bruin op zijn geworden denk ik zo ;)

Succes morgen!

Joris

Da's nog eens een écht Zuideuropees uurgemiddelde!
Tja hoe doe ik dat toch altijd, hè: de zon als navigatie gebruiken?!?

Anouk

hahahaha, beetje dom sissy,
maar ga maar fietsen ja;
ben het goede voorbeeld maar..
misschien word daar fietsen dan ook maar heel normaal en dagelijks :P
LOVEYOUSIS

Toine

ff voor alle duidelijkheid, padvinder van niks, het noorden daar wonen wij vanuit spanje gezien, het oosten daar wonen de russen en daar komt de zon op,
het zuiden daar wonen heel veel heel donker gekleurde mensen en staat ie om een uur of twaalf en op het eind van de dag beste scout gaat de zon in het westen onder. 'tssssssssssssssss...........dat valt me toch wel un bietje tegen. akela.

gr. Toine

Toine

Beste Wevers,
Je opa zou dit geheel anders aanpakken.
zijn eerste stappen in spanje gingen direct naar het spaanse equivalent van onze vertrouwde VVV ,alwaar hij een goede plattegrond van de omgeving ging scoren. Op google maps kun je tegenwoordig ook gratis en voor niks best wel goeie kaartjes afdrukken.
Tís mar dè ge nie verloren lopt.

Maud

Danku voor de tips!
Maar ik had ook van google maps de plattegrond, of nouja de routebeschrijving want ik heb geen printer hier.. En ik heb een plattegrond, alleen die is van Sevilla(A)
Maar al bij al, heb ik het toch nog gevonden!:D
Zo zie je maar, ik kom er toch wel, haha

Mieke

Och.....je bent van de straat!

Carmen

Heee hallo Maud,
Eindelijk ook even tijd om je verhalen te lezen. Ben op dit moment best een beetje jaloers want het regent hier en dat schijnt het nog even te blijven doen. Hoor van Anouck al best veel en ook Anne heeft me al wat bijgepraat maar vind het heel leuk om het nu eens "uit jouw mond" te horen. Leuke verhalen en leuk geschreven! Je ziet we denken hier allemaal aan je. Heb nog een mooie tijd daar. Heb erg veel respect voor je want zou het zelf nooit gedurfd hebben.
Je rij-instructrice